AUM (OM) mantra = a mantrák mantrája

Szerző: | ápr 30, 2022

A mantrák és a szent énekek hatásai a rezonancia törvényén , az energiaátadás törvényén alapszanak. Az énekléssel rezgésbe hozzuk a bennünk lévő energiákat és hagyjuk, hogy hatásukat kifejtsék bennünk. Ennek a magas rezgésnek a segítségével olyan területeket aktiválhatunk magunkban, amelyek látensen mindig is megvoltak ugyan, de nem voltak hatékonyak. A teremtés őshangjának, az OM-nak az intonálása így hoz bennünket rezonanciába a legmagasabb rezgéssel.

Az AUM egy Nirguna mantra, ami azt jelenti, hogy forma nélküli, elvont mantra. Szemben a Szaguna mantrákkal, melyek formateremtő képességgel rendelkeznek, Istenség mantrák.

Az Aum-ot az Univerzum hangjának is nevezik. Az Aum magába foglal minden mantrát és minden mantra Aum-mal kezdődik. Az Aum az ősrezgés, az Univerzum az Aum-ból keletkezett, az Aum-ban van, és abban oldódik fel.

Három hangból áll: az „A” az első hang, amelyet a hangképző szervek ki tudnak ejteni, az „M” pedig az utolsó. A kettő között középen helyezkedik el az „U”. A három hangból álló AUM tehát magában foglal minden hangot, a szanszkrit ábécé minden betűjét. Minden nyelv és minden gondolat ebből a szóból származik. Az Univerzum energiarezgései is ebből erednek.

Ez a három hang kifejezi az idő három szakaszát: a múltat, a jelent, és a jövőt, és jelképezi a születést, halált, és az újjászületést.

És a tudat három állapotát. A szanszkrit írásjel hosszabb alsó íve az álom, a felső rövidebb az ébrenlét állapotának kifejezője, a középpontból kiinduló ív pedig az álom nélküli mélyalvás szimbóluma. A „C” betűt formáló vessző a „máját” az illúzió fátylát jelképezi, a pont pedig az érzéki világon túli állapotot.

Az AUM-mal végzett meditáció hallatlanul erős befolyást gyakorol mind az elmére és a testre, rendkívül erőteljes rezgést hoz létre. 

Ha a mantra ismételgetése közben kezedet a füleden tartod, megtapasztalhatod a durva fizikai szinten.

Tudományosan is bebizonyították, hogy az AUM mantra rezgési frekvenciája 432 Hz, ami megegyezik az Univerzum rezgési számával.

Hatással van az idegrendszerre, jótékonyan hat a pszichére, belső békét és nyugalmat ad, az elmét higgadttá és egyhegyűvé teszi, ösztönző hatású, fejleszti az intuíciót.

Amikor lehangolt vagy, zengd az Om-ot, lélegezd be az Om-ot, meditálj az Om-mal, találj menedéket az Om-ban.