Hogyan zajlanak a jógaórák a Napsugár Kutírban?

Szerző: | szept 13, 2021

Bár nálunk 2 órásak a jógafoglalkozások, szemben más jógastúdiókkal, ahol csak másfél órásak, de azért megnyugtatásul sietünk elmondani, hogy ez nem azt jelenti, hogy ezt az időt végig kell „szenvedni”, végig kell jógázni. Ugyanis az óra elején van egy kezdő relaxáció, ami 6-10 perces, és az óra végén is van egy befejező relaxáció, ami 10-15 perces. Ezen túlmenően a jóga ászanák között is megpihenünk számtalan esetben különböző pihenő pózokban, és tudatosan ellazítva a testünket új erőre kapunk.

Mindig van egy rövid bemelegítés, hogy a testünket hozzászoktassuk a mozgáshoz. Minden jóga ászanát (pózt) fokozatosan építünk fel. Előtte rávezető gyakorlatokat is végzünk, amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy be tudjuk tartani a fokozatosság elvét.

Aki kezdőként jön el hozzánk, aki még sosem jógázott, ők is meg tudják csinálni az egyszerűbb gyakorlatokat és ászanákat, és minden gond nélkül, lazán végig csinálják az órákat, megerőltetés nélkül. Az óra végén egy kellemes fáradtsággal, de ugyanakkor feltöltekezve hagyják el a jógatermet.

Hiszen, tudod, egyik jelszavunk: „csak lazán és könnyedén”.
És ne feledjük, hogy a jóga az egyetlen mozgásforma, ami nem elvesz, hanem feltölt energiával. Hogy ez miért van így? Minden kérdésedre választ találhatsz, ha ellátogatsz a NAPSUGÁR KUTÍRBA.

Ezen túlmenően több légzőgyakorlatot is szoktunk végezni minden órán, és vannak órák, melyeken pár perces beszélgetéseket is beiktatunk, a minket foglalkoztató kérdésekre keresve a válaszokat.

GYERE, JÓGÁZZ VELÜNK!