Mit is csinálunk a gerincterápiás jógaórán?

Szerző: | máj 28, 2021

Mit is csinálunk a gerincterápiás jógaórán? Miért érdemes eljönni? Kinek való ez a mozgásforma?

A fókuszpontunk természetesen a gerincen van, de mindenféle más gyakorlatokkal egyéb testrészeinket is erősítjük.

Különböző gerincbetegségekkel küzdők jelentkezését éppúgy várjuk, mint az egészséges gerincűekét.

Krónikus fájdalmak, feszülések, merevségek oldása, a gerinc egészségesebbé tétele, hajlékonyságának biztosítása, a megfelelő izmok, szalagok, inak nyújtása, lazítása, a gyenge izmok erősítése, közérzet javítása, stressz-kezelés.

Ilyen betegségek lehetnek: gerincferdülés (Scoliosis),Protruzió,sérv, Spondylosis, Arthrosis, szegment instabilitás, nyaki lordózis stb.

Speciális gyakorlatokkal erősítjük gerincünket és a gerinc menti izmokat, a Core-izmokat, melyek hivatottak megtartani a gerincünket. Megtanuljuk a helyes tarást, mivel a helytelen tartás lehet a betegség kiváltó oka. Gerincünket hajlítjuk előre, hátra, oldalra, és tengelye mentén elfordítjuk, persze az ellenjavallatok figyelembe vételével.

Minden órán végzünk Pránájamát, légzésszabályozó gyakorlatot is, hiszen ez megtisztítja és táplálja a fizikai testet, teljes belégzéssel oxigéntöbbletet juttatunk sejtjeinkhez, kilégzéssel a salakanyagok és a feszültségek távoznak és a légzés segít hozzáférni a napfonathoz, ahol a potenciális életenergia, a prána tárolódik.

Minden óra végén relaxálunk és vezetett meditációval tudatosítjuk mentálisan az egészséges gerinc képét, az energiaáramlást a gerincünkben.